Aborträtten och planering för den Internationella kvinnodagen 2023

Den 28 september är den globala aborträttsdagen. Där vi extra uppmärksammar vikten av fri och säker abort. Vi kan se att på flera håll i världen är aborträtten hotad eller icke-existerande och det är tyvärr en negativ utveckling där vi ser att även i europeiska länder sprids högerextrema krafter mot rätten till de fria valet kring den egna kroppen och möjligheten att också utföra aborten med trygghet och den vård som behövs. Aborträtten behöver försvaras och aldrig tas för givet. Därför publicerade vi bilden med budskapet #StåUppFörAborträtten med initiativ från RFSU https://www.rfsu.se/engagera-dig/vara-kampanjer/sta-upp-for-abortratten/

Detta blev ett av alla kvällens samtal runt planeringsbordet när den årliga planeringen av ett uppmärksammande av den internationella kvinnodagen igår (28 september) drog igång. På mötet deltog flera olika organisationer alla med mängder av idéer över hur nästa års uppmärksammande skulle kunna gå till. Vi ser fram emot att planeringen nu är igång och hoppas att fler organisationer vill vara med oss både på dagen och i planeringen inför. 


Nästa datum för vidare planerings sattes till den 8 november. Kontakta ayan@adbfyrbodal.se för mer information eller intresse att vara med.