Antidiskrimineringspriset 2020

Den 28/4 delade vi ut Antidiskrimineringspriset till Lara Fadous och Teodora Mladenovic.

Teodora och Lara arbetar både i och utanför skolan för allas lika värde och rättigheter. Med deras arbete med bland annat projektet ”Peace of school” och ”De utvalda” jobbar de för en skola och ett samhälle utan orättvisa, diskriminering och trakasserier. Med deras engagemang, initiativförmåga och stora vilja sprider Lara och Teodora tillsammans gemenskap, kunskap och värme på och utanför skolan. Tack vare detta arbete är skolan en bättre, roligare och tryggare plats att vara på för alla som går där.

Det är en ära för oss på Antidiskrimineringsbyrån och Integrationsforum att fått träffa så inspirerande unga personer. Vi hoppas att fler kan se deras arbete som en motivation och en push för ett arbete i samma riktning. Priser är till för att uppmärksamma elever som på något sätt arbetar för en skola och ett samhälle utan diskriminering. Det kan handla om att sprida kunskap om rättigheter och likabehandling, att hjälpa och stötta personer som behöver extra stöd. Att stå emot mobbning och trakasserier. Eller på annat sätt uppmärksamma mänskliga rättigheter och diskriminering.

Elever och vuxna i ungas närhet får möjlighet att nominera till priset där sedan värdiga vinnare väljs ut. Prisutdelningen hölls på Kronan ihop med skolan och kulturhuset.