om oss

Vilka är vi

Integrationsforum är en ideell förening som driver en av Sveriges Antidiskrimineringsbyråer. Vårt syfte är att verka för de mänskliga rättigheterna. Vi strävar efter ett samhälle med jämlikhet och mångfald, där människors olikheter ses som en fördel och alltid respekteras. Vi vill se ett samhälle fritt från förtryck, fördomar, utsatthet och diskriminering. Föreningen arbetar för en rättvisare värld.

Vad vi gör

Vi arbetar med många frågor kring mänskliga rättigheter, därför har vi flera mindre och större projekt. Vårt största arbete är vår antidiskrimineringsbyrå. Här arbetar vi med frågor som rör diskriminering, vi erbjuder råd och stöd till individer, utbildar och skapar opinion. Vi vill också finnas till som en träffpunkt för organisationer och enskilda som tillsammans kan arbeta för våra mål och visioner om ett öppnare samhälle.

Vår historia

Föreningen startade i april 1999 som en NGO för att motverka rasism och högerextrema grupper men också för att arbeta med integration i samhället. Ett år senare startade föreningen även en av landets första Antidiskrimineringsbyråer.
styrelse och personal

Från vänster: Therese, Monica, Ema, Faraah, Lisbeth, Peter

STYRELSEN 2021/2022

Ordförande - Ema Enderlein Fall
Mitt namn är Ema Enderlein Fall.
Jag är driven, lojal och oftast glad. Uppskattar ärlighet och rak dialog vilken är min styrka som ordförande i Integrationsforum. Jag vill att vi ska bli bättre att synas, nätverk och på så sätt bli starkare än någonsin.

Vice ordförande - Therese Przybyla
Jag heter Therese, som person är jag initiativtagande, kreativ, ärlig och hjälpsam. Jag ogillar orättvisor, tror på människors lika värde och utgår ifrån individen. Driver eget företag i Trollhättan och arbetar som verksamhetsutvecklare för Studieförbundet Vuxenskolan med bland annat inriktning integration. Jag har ett brett kontaktnät och jag hoppas att kunna sprida vår vision om ett öppnare samhälle för alla genom samarbeten med andra.


Sekreterare - Lisbeth Bengtsson
Jag heter Lisbeth Bengtsson, är journalist, verksam i Brottsofferjouren och sitter med i Integrationsforums styrelse, där jag är sekreterare. Förutom att förfärdiga skrivelser och protokoll, brukar jag, fast jag numera är pensionär, skriva artiklar till dagspressen om vad vi har för oss i föreningen. Jag brinner för mångfald och alla människors lika värde, har engagerat mig starkt för migration och asylsökandes rätt och framför allt för de ensamkommande flyktingungdomarnas utsatta situation.

Kassör - Monica Sjökvist
En driven idéspruta med stort engagemang. Gillar inredning och hur man kan ge gamla saker nytt liv. Loppisar är sommarens stora nöje, dock håller mina barn kanske inte med om det.
 
Ogillar orättvisor och försöker ge en hjälpande hand där möjlighet finns.
Att kunna göra skillnad för någon annan driver mig och gör mig glad.
Alla kan vi göra skillnad och tillsammans är vi starka.

Ledamot - Peter Karlsson
Mitt namn är Peter. Jag är en lugn och snäll person med stor humor. Är en öppen, glad och social kille. Sedan ett antal år tillbaka jobbar på ett företag med kontorshjälp och fackliga frågor. Jag är uppväxt i Trollhättan även delvis i Sigtuna. Jag är engagerad på olika sätt i föreningslivet bland annat här på Integrationsforum där jag varit aktiv i många år. Jag sjunger i en kör och seglar jolle. På fritiden intresserar jag mig för historia. Jag brinner för mångfald och alla människors lika värde. För mig är föreningar som hjälper människor som har blivit utsatta för rasismen eller diskriminering av ytterst stor vikt därför är jag glad att få sitta med i Integrationsforums styrelse.


Ledamot - Faraah Mohammud
Mitt namn är Faraah och är 24 år gammal. Bor i Dalsland, Färgelanda. Jobbar som verksamhetsutvecklare för SV- Väst, Vi Unga. Brinner för att säkra de mänskliga rättigheterna om ett öppnare, friare, mångfaldigare samhället där alla behövs. Detta är mitt drivkraft och är en stor del av mitt engagemang. Jag vill vara en del av ett samhälle där alla blir hörda, sedda och bemötta utan diskriminering eller rädsla för diskriminering. Därför känns det extra viktigt att vara en del av denna styrelse. Det är tillsammans som bygger vi en inkluderande och diskriminering fritt samhälle. Med våra verksamheter har detta en helt avgörande roll för medlemmarnas vardag, och för alla. Vi ska fortsätta ta kampen för en mer friare, välkomnade och mer inkluderande Fyrbodal. Ser verkligen fram emot fantastiska möten och verksamhet under verksamhetsåret.


Personal

Nora Emanuelsson
Verksamhetsledare

Nora arbetar som Verksamhetsledare på Antidiskrimineringsbyrån sedan maj 2019. Nora är utbildad beteendevetare och har en kandidatexamen i Kulturantropologi.

Mail: nora.emanuelsson@adbfyrbodal.se
Telefon: 076-782 07 33

Johanna Zuhr
Jurist

Johanna arbetar som jurist på Antidiskrimineringsbyrån sedan maj 2021. Johanna har en juristexamen från Handelshögskolan vid Göteborgs universitet.

Mail: jurist@adbfyrbodal.se
Telefon: 073-096 36 86

Elin Nilsson
(Elin är just nu föräldraledig)

Projektansvarig

Elin arbetar som projektansvarig på Antidiskrimineringsbyrån sedan augusti 2021.
Elin har en masterexamen i Globala Studier med inriktning politisk ekonomi och globala genusstudier.

Mail: elin.nilsson@adbfyrbodal.se
Telefon: 070-517 64 01