om oss

 

Vilka är vi

Integrationsforum är en ideell förening som driver en av Sveriges Antidiskrimineringsbyråer. Vårt syfte är att verka för de mänskliga rättigheterna. Vi strävar efter ett samhälle med jämlikhet och mångfald, där människors olikheter ses som en fördel och alltid respekteras. Vi vill se ett samhälle fritt från förtryck, fördomar, utsatthet och diskriminering. Föreningen arbetar för en rättvisare värld.

Vad vi gör

Vi arbetar med många frågor kring mänskliga rättigheter, därför har vi flera mindre och större projekt. Vårt största arbete är vår antidiskrimineringsbyrå. Här arbetar vi med frågor som rör diskriminering, vi erbjuder råd och stöd till individer, utbildar och skapar opinion. Vi vill också finnas till som en träffpunkt för organisationer och enskilda som tillsammans kan arbeta för våra mål och visioner om ett öppnare samhälle.

 

Vår historia

Föreningen startade i april 1999 som en NGO för att motverka rasism och högerextrema grupper men också för att arbeta med integration i samhället. Ett år senare startade föreningen även en av landets första Antidiskrimineringsbyråer. 

styrelse och personal

Från vänster uppifrån: Therese Pryzbyla, Peter Karlsson, Maarit Laarinen, Kokab Faris, Sigrid Olin Vingren, Lara Mashrky, Ema Enderlein Fall. Frånvarande Johan Liljeblad.

STYRELSEN 2024

Ordförande - Ema Enderlein Fall
Mitt namn är Ema Enderlein Fall.
Jag är driven, lojal och oftast glad. Uppskattar ärlighet och rak dialog vilken är min styrka som ordförande i Integrationsforum. Jag vill att vi ska bli bättre att synas, nätverk och på så sätt bli starkare än någonsin.

Kassör - Therese Przybyla
Jag heter Therese, som person är jag initiativtagande, kreativ, ärlig och hjälpsam. Jag ogillar orättvisor, tror på människors lika värde och utgår ifrån individen. Driver eget företag i Trollhättan och arbetar som verksamhetsutvecklare för Studieförbundet Vuxenskolan med bland annat inriktning integration. Jag har ett brett kontaktnät och jag hoppas att kunna sprida vår vision om ett öppnare samhälle för alla genom samarbeten med andra.


Ledamot - Sigrid Olin Vingren
Mitt namn är Sigrid Olin Vingren. Jag är uppvuxen i området Kronogården i Trollhättan. Att växa upp i ett område där många lever i utanförskap har varit väldigt lärorikt för mig. Det har fått mig att vilja förändra hur samhället ser ut idag. Förutom att sitta i styrelsen för Integrationsforum, så är jag även ordförande i en förening som heter mötesplats för kvinnor, här träffas vi och försöker hjälpa kvinnor i utanförskap in i samhället. Jag engagerar mig i en del andra föreningar och jag tror att genom att göra det kan jag påverka en del i samhället. Jag är väldigt glad och hedrar för uppdraget i föreningen.


Ledamot - Peter Karlsson
Mitt namn är Peter. Jag är en lugn och snäll person med stor humor. Är en öppen, glad och social kille. Sedan ett antal år tillbaka jobbar på ett företag med kontorshjälp och fackliga frågor. Jag är uppväxt i Trollhättan även delvis i Sigtuna. Jag är engagerad på olika sätt i föreningslivet bland annat här på Integrationsforum där jag varit aktiv i många år. Jag sjunger i en kör och seglar jolle. På fritiden intresserar jag mig för historia. Jag brinner för mångfald och alla människors lika värde. För mig är föreningar som hjälper människor som har blivit utsatta för rasismen eller diskriminering av ytterst stor vikt därför är jag glad att få sitta med i Integrationsforums styrelse.

Ledamot - Lara Mashrky

Mitt namn är Lara Mashrky. Jag kommer från Syrien och har bott i Sverige i ungefär 9 år.  Jag är sociolog i bakgrunden och jobbar just nu som verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet inom integrationsarbete. Jag är engagerade i en del av de ideella föreningarna bland annat Integrationsforum. Jag brinner för allas rättigheter och ett gemensamt samhälle som belyser inkludering för identitet och ursprung.

Ledamot - Kokab Faris 

Jag heter Kokab Faris och kommer ursprungligen från Irak och har bott i Sverige i 28 år. När jag kom till Sverige hade jag med mig en universitetsutbildning likaså mångårig arbetserfarenhet. Trots det blev resan i Sverige en lång uppförsbacke. Därför vill jag fortsätta jobba tillsammans med andra i styrelse för ett bättre integrerat samhälle, där man kan känna sig delaktig och behövs i samhället.

Ledamot - Maarit Larinen 

Mitt namn Maarit, jag är 36 år och kommer ursprungligen från Lilla Edet men jag har bott i Trollhättan i snart 15 år. För närvarande läser jag både teologi och fornkyrkoslaviska vid Göteborgs universitet. Utanför den akademiska världen har jag länge haft ett brett föreningsengagemang och också varit aktiv politiker på lokal och regional nivå. Min drivkraft har alltid - klyschigt nog - varit att jag vill lämna världen som en liten bättre plats än vad den var när jag kom.

Ledamot - Johan Liljeblad

Mer info kommer...


Personal

Nora Emanuelsson
Verksamhetsledare

Nora arbetar som Verksamhetsledare på Antidiskrimineringsbyrån sedan maj 2019. Nora är utbildad beteendevetare och har en kandidatexamen i Kulturantropologi från Uppsala universitet. Hon har kunskap inom området jämlikhet, normer och maktförhållanden, intersaktionalitet och diskriminering.

Mail: nora.emanuelsson@adbfyrbodal.se
Telefon: 076-782 07 33

Johanna Zuhr
Jurist

Johanna arbetar som jurist på Antidiskrimineringsbyrån sedan maj 2021. Johanna har en juristexamen  med inriktning på humanjuridik och företags sociala ansvar från Handelshögskolan vid Göteborgs universitet.

Mail: jurist@adbfyrbodal.se
Telefon: 073-096 36 86

Elin Nilsson                          Projektansvarig

Elin arbetar som projektansvarig på Antidiskrimineringsbyrån sedan augusti 2021. Elin har en masterexamen i Globala Studier från Göteborgs universitet med inriktning politisk ekonomi och globala genusstudier.

Mail: elin.nilsson@adbfyrbodal.se
Telefon: 070-517 64 01


De Globala målen

Vi arbetar i huvudsak med tre av de globala målen. 10 minskad ojämliket, 5 jämställdhet och 16 fredliga och inkluderande samhällen.