PRAKTIK

antidiskrimineringbyrån söker praktikant ht2022

Är du en driven samhällsintresserad person med ett brinnande intresse för alla människors lika värde och rättigheter? Har du kunskap om social hållbarhet och erfarenhet av projektledning och samverkan? Studerar du inom humaniora eller liknande ämne, och känner att du skulle passa in hos oss? Då vill vi ha din ansökan.


Antidiskrimineringsbyrån Fyrbodal drivs av Integrationsforum mot rasism som är en fristående, partipolitiskt och religiöst obunden förening, som arbetar mot rasism, och diskriminering och för mänskliga rättigheter, demokrati och alla människors lika värde. På Antidiskrimineringsbyrån arbetar vi med informationsspridning, utbildning och utåtriktade evenemang. Vi är verksamma i Fyrbodal och Lilla Edet och är en av 18 byråer i Sverige.


Föreningens antidiskrimineringsbyrå, Antidiskrimineringsbyrån Fyrbodal, har sitt kontor i Trollhättan, men verkar i hela Fyrbodal. Praktikplatsen kommer innebära frihet under ansvar. Du kommer ta ett stort ansvar där du kommer att vara spindeln i nätet när det kommer till att samordna och projektleda våra två större evenemang, Mänskliga rättighetsdagen och Internationella kvinnodagen.


Som praktikant kommer du få:

  • Kunskap i hur en ideell organisation fungerar och är uppbyggd och erfarenhet av att jobba i en civilsamhällesorganisation med fokus på diskriminering och mänskliga rättigheter.

  • Du får erfarenhet av att arbeta med rättvisefrågor och social hållbarhet i praktiken.

  • Du får arbetslivserfarenhet och referenser att använda i din framtida karriär.

  • Du får erfarenhet av projektledning.

  • Du får chansen att knyta kontakter i en mängd olika organisationer och arbetsplatser.  


Vi söker dig med god samarbetsförmåga, som känner dig trygg med att ta eget ansvar, är en lösningsorienterad, positiv och utåtriktad person som kan bidra med innovativa idéer för ökad social hållbarhet i Fyrbodalsområdet. Du ska kunna uttrycka dig på svenska både i tal och skrift.


Praktiken är med start i september och pågår till i början av nästa år (efter överenskommelse)


Såhär ansöker du:

Skicka din ansökan till info@adbfyrbodal.se senast 24 maj.


Besvara frågorna 1-3 nedan och bifoga som ett separat dokument i din ansökan

  1. Berätta lite om dig själv och vad ett arbete med antidiskriminering och mänskliga rättigheter innebär för dig.

  2. Beskriv varför du vill göra praktik hos oss och på vilket sätt du tror att en praktikplats hos oss passar ihop med dina studier.

  3. Hur länge pågår din praktik och vad studerar du?


Skriv kontaktuppgifter samt bifoga eventuellt CV i mailet.