Årets Brobyggare 2024

Vi vinner utmärkelsen Årets brobyggare i Trollhättans stad. Detta tack vare Antidiskrimineringsbyråns uppmärksammande av den Internationella kvinnodagen 2024. 

Såhär skriver Trollhättan stad: 
Under Nationaldagsfirandet delas priset Årets brobyggare ut. 2024 går utmärkelsen till Antidiskrimineringsbyrån Fyrbodal för sitt arbete med att uppmärksamma internationella kvinnodagen genom en jämställdhetsfestival.
– Att vinna årets brobyggare känns så roligt och hedrande! Extra fint känns det att vi på ett sätt delar detta pris med alla andra som var med under vår jämställdhetsfestival på internationella kvinnodagen. Alla föreningar, politiska partier, kommunala verksamheter, lokala företag som vill stå upp för jämställdhet och visa att jämställdhetsfrågan prioriteras är en vinst i sig, men att dessutom få denna utmärkelse betyder otroligt mycket. Vi är väldigt stolta och glada, säger Elin Nilsson, projektansvarig på Antidiskrimineringsbyrån Fyrbodal.

Motivering Årets brobyggare 2024
Antidiskrimineringsbyrån Fyrbodal erhåller priset Årets brobyggare för sitt arbete med att uppmärksamma Internationella kvinnodagen. Byrån bygger broar mellan samhällsaktörer och har skapat ett stort engagemang hos föreningar, studieförbund, lokala företag och kommunala verksamheter att tillsammans skapa en jämställdhetsfestival i Odenhuset i Trollhättan. Jämställdhetsfestivalen på Internationella kvinnodagen har med en kombination av underhållning, allvar och kunskap lockat många besökare och satt fokus på vikten av ett jämställt och jämlikt samhälle.