ett samhälle fritt från diskriminering

Vi på Antidiskrimineringsbyrån arbetar med råd och stöd till dig som upplevt diskriminering och utbildning för er som vill lära er mer. Vi finns till i 15 olika kommuner i Västra Götaland, Fyrbodal och Lilla Edet. Till oss kan du komma om du vill ha hjälp med diskriminering och det är helt kostnadsfritt. Vi erbjuder utbildningar om diskriminering, mänskliga rättigheter och normkritik allt ur ett intersektionellt perspektiv.


råd och stöd

Behöver du eller någon i din omgivning råd och stöd gällande diskriminering? Vi erbjuder kostnadsfri juridisk rådgivning.

Vårt upttganingsområde*
Trollhättan, Vänersborg, Uddevalla, Mellerud, Lilla Edet, Färgelanda, Orust, Åmål, Bengtsfors, Tanum, Lysekil, Dals Ed, Munkedal, Strömstad och Sotenäs.

boka utbildning

Vill du, din organisation, skola eller företag lära er mer om diskriminering? Vi har utbildningen som passar er!

Vad säger lagen?

Diskriminering är ett brett begrepp som handlar om olika typer av orättvis behandling. Lär dig mer om lagen via länken nedan. 

Varför finns vi?

Vi på antidiskrimineringsbyrån har ett statligt uppdrag att arbeta mot diskriminering i samhället. Vi ska ge råd och stöd till den som utsätts för diskriminering, utbilda om lagen och rättigheter och påverka makthavare. Förutom oss här i Fyrbodal finns 17 andra byråer från norr tills söder i landet.  Vår ordinarie verksamhet finansieras till största delen av bidrag som söks från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, MUCF , utifrån Förordning (2002:989) om statligt stöd för verksamhet som förebygger och motverkar diskriminering.

Antidiskrimineringsbyrån finansieras av Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor