ett samhälle fritt från diskriminering

Vi på Antidiskrimineringsbyrån arbetar med råd och stöd till dig som upplevt diskriminering. Vi finns till i 15 olika kommuner i Västra Götaland, Fyrbodal och Lilla Edet. Till oss kan du komma om du vill ha hjälp med diskriminering och det är helt kostnadsfritt. Vi erbjuder utbildningar om diskriminering, mänskliga rättigheter, normkritik, fördomar och rasism utifrån ett intersektionellt perspektiv och vi arbetar på olika sätt med opinionsbildning.


råd och stöd

Behöver du eller någon i din omgivning råd och stöd gällande diskriminering? Vi erbjuder kostnadsfri hjälp.

Vårt upttganingsområde*
Trollhättan, Vänersborg, Uddevalla, Mellerud, Lilla Edet, Färgelanda, Orust, Åmål, Bengtsfors, Tanum, Lysekil, Dals Ed, Munkedal, Strömstad och Sotenäs.

boka utbildning

Vill du, din organisation, skola eller företag lära er mer om diskriminering. Vi har utbildningen som passar er!

Vad säger lagen?

Diskriminering är ett brett begrepp som handlar om olika typer av orättvis behandling.

delprojekt

ACCEPT

Ett av våra fokusområden är diskriminering & unga här kommer ACCEPT in.
 ACCEPT är aktiviteter för unga om fördomar, normer och värderingar. Vi arbetar med förebyggande arbete via utbildningar, information, stöd och råd vid diskriminering som riktar sig till ungdomar. Läs mer om ACCEPT här.

alliering

Avsnitt 8 av “Diskriminering pågår - byråerna berättar” handlar om att vara en allierad. Här berättar Antidiskrimineringsbyrån Fyrbodal om hur just du kan stötta grupper som utsätts för förtryck och diskriminering. Vad finns det för fallgropar och hur är en egentligen bäst allierad med andra rörelser?

Lyssna för att lära dig mer om hur just du kan vara en del av förändringsarbetet mot en jämlikare värld! Om webbserien "Diskriminering pågår - byråerna berättar!" är ett samarbete mellan alla diskrimineringsbyråer i Sverige 2021 och vi publicerar avsnitten på den här kanalen. Vi vill göra diskriminering, och hur du kan motverka det, enklare att förstå. Du finner resten av serien på Sveriges Antidiskrimineringsbyråer.

Antidiskrimineringsbyrån finansieras av Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor