ett samhälle fritt från diskriminering

Vi på Antidiskrimineringsbyrån arbetar med råd och stöd till dig som upplevt diskriminering och utbildning för er som vill lära er mer. Vi finns till i 15 olika kommuner i Västra Götaland, Fyrbodal och Lilla Edet. Till oss kan du komma om du vill ha hjälp med diskriminering och det är helt kostnadsfritt. Vi erbjuder utbildningar om diskriminering, mänskliga rättigheter och normkritik allt ur ett intersektionellt perspektiv.


råd och stöd

Behöver du eller någon i din omgivning råd och stöd gällande diskriminering? Vi erbjuder kostnadsfri hjälp.

Vårt upttganingsområde*
Trollhättan, Vänersborg, Uddevalla, Mellerud, Lilla Edet, Färgelanda, Orust, Åmål, Bengtsfors, Tanum, Lysekil, Dals Ed, Munkedal, Strömstad och Sotenäs.

boka utbildning

Vill du, din organisation, skola eller företag lära er mer om diskriminering. Vi har utbildningen som passar er!

Vad säger lagen?

Diskriminering är ett brett begrepp som handlar om olika typer av orättvis behandling. Lär dig mer om lagen via länken nedan. 

delprojekt

 

ACCEPT

Ett av våra fokusområden är diskriminering & unga här kommer ACCEPT in.
 ACCEPT är aktiviteter för unga om fördomar, normer och värderingar. Vi arbetar med förebyggande arbete via utbildningar, information, stöd och råd vid diskriminering som riktar sig till ungdomar. Läs mer om ACCEPT här.

Varför finns vi?

Vi på antidiskrimineringsbyrån har ett statligt uppdrag att arbeta med diskriminering i samhället. Vi ska ge råd och stöd till den som utsätts för diskriminering, utbilda om lagen och rättigheter och påverka makthavare. Vi finansieras av myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor men vi är en helt fristående organisation från stat och kommun. Förutom oss här i Fyrbodal finns 17 andra byråer från norr tills söder i landet.

Antidiskrimineringsbyrån finansieras av Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor