en vecka fri från våld

En vecka fri från våld sker under vecka 47. Det är en vecka för att uppmärksamma våldet och det våldsförebyggande arbetet ur ett genusperspektiv. Tillsammans står vi upp mot mäns och killars våld och arbetar mot ett mindre våldsamt samhälle. 

 

Extra utsatt

sexuellt våld mot kvinnor med funktionsnedsättning 
24 november 18.00 
Innovatum district 

Med anledning av veckan anordnar Integrationsforum tillsammans med Kvinnojouren en föreläsning på temat Extra utsatt- sexuellt våld mot kvinnor med funktionsnedsättning, vi kommer att få lyssna till Eva Jansson som ger oss en hjärtskärande berättelse om sin personliga erfarenhet av att ha blivit utsatt för sexuellt våld som en kvinna i rullstol.

Vad häner mer under vecka 47?

Läs här om annat som händer under veckan.

INTERNATIONELLA KVINNODAGEN


Den 8 mars anordnande vi tillsammans med många andra ett viktigt uppmärksammande av den Internationella kvinnodagen 2022. 


Vi hoppas på ett minst lika bra engagemang inför 2023. Planeringen pågår under hösten, nästa möte 8 november.  Välkommen att anmäla dig eller din organisation om ni är intresserade av att vara med. 

Anmäl till ayan@adbfyrbodal.se

Kontakta ayan@adbfyrbodal.se om du vill ha mer info eller är intresserad av att engagera dig.Ta del av 2021 års utställning 100 år av kvinnlig rösträtt (endast via dator).